Zonterapi

Genom Zonterapi kan man stimulera kroppens eget självläkningssystem med att trycka på motsvarande reflexzoner och punkter på bl a fötterna. Det som händer är att det uppstår en kommunikation med det försvagade organet som man då kan stimulera till att tillfriskna på naturlig väg. Det fungerar lika bra på både kroniska som akuta besvär och även som en förebyggande metod för att stärka immunförsvaret och hålla kroppen frisk och i balans.  

När obalans uppstår i ett organ eller någon annan del av kroppen, blir motsvarande område på fötterna känsligt för tryck, området kan upplevas som ömt och zonterapeuten kan även känna en form av kristallbildning.

Zonterapi kallas även för Reflexology och är en av världens äldsta läkekonster. Man kan inte säga säkert hur gammal behandlingsformen är eller var den härstammar ifrån, men man vet att de gamla Egyptierna använde formen och att terapin har utövats av Nordamerikas ursprungsbefolkning. I början av 1900 talet utformades noggranna kartor över reflexzonerna. Det är meridiansystemet i kroppen som ligger till grund för både zonterapin, akupunktur och många andra grenar av den traditionella kinesiska medicinen.

 • Zonterapi - Nu på Fotfriden

  Zonterapi - Nu på Fotfriden

  Under 2020 går jag Axelsons 1-åriga utbildning för att bli Zonterapeut. Jag erbjuder nu under året elevbehandlingar för 300 kronor. Läs mer under fliken Zonterapi. Det är en grym terapi som till stor del går ut på att hjälpa och stödja kroppen att läka sig själv, kan också användas som en friskvårdsbehandling, för stressrelaterade besvär och är även en beprövad metod för att stödja i fertilitetsbehandlingar. Hör av dig om du är intresserad så berättar jag mer och vi kan diskutera en behandlingsplan.

  Läs mer…
  2020-02-25 09:30
 • Nagelkorrigering med ny metod

  Nagelkorrigering med ny metod

  Alla som har haft nageltrång vet hur smärtsamt det kan vara. Nagelkorrigering är en metod att hjälpa till vid återkommande problem med nageltrång. Nu är det möjligt att boka nagelkorrigering med den nya metoden Onyfix där man strävar efter att få nageln att återta en normal tillväxt och förhindra att nagelkanten letar sig ner i falsen och orsakar smärta. Så hör av dig om du är intresserad så förklarar jag hur metoden och behandlingen går till.

  2019-04-17 20:07